Elever i 7. klasse oplever det faglærte arbejdsliv på egen krop

I øjeblikket får 7.B fra Kratbjergsskolen i Allerød som de første i landet mulighed for at opleve det faglærte arbejdsliv på egen krop gennem projektet ’Unge i praksis’. Det skal hjælpe dem med at blive klogere på sig selv og klogere på de muligheder, som en erhvervsuddannelse rummer.

I de sidste par måneder har der været hektisk aktivitet hos UU Sjælsø, brancheorganisationerne Dansk Byggeri, Danske Maritime, Plastindustrien og erhvervsskolerne NEXT og Erhvervsskolen Nordsjælland.

De står bag det nye initiativ om et sammenhængende vejledningstilbud til elever i 7. klasse ’Unge i praksis’, hvor de udover at få ekstra kollektiv vejledning, også kommer i brobygning på en erhvervsuddannelse og i minipraktik i en virksomhed. Sammen har de skullet sikre gode vejlednings- og brobygningsaktiviteter og finde virksomheder, der vil modtage 7.B fra Kratbjergsskolen i erhvervspraktik.

Den 11. juni byder bl.a. virksomhederne Man Energy Solutions, Widex, Ulstrup Plast og Carl Nielsen & Søn eleverne i 7.b velkommen til tre dages minipraktik, hvor de får mulighed for at opleve, hvordan det, de har lært på de to dages brobygning på NEXT og Erhvervsskolen Nordsjælland, kan omsættes på en arbejdsplads.

”Vi ved af erfaring, at det at opleve hverdagen på en arbejdsplads har afgørende betydning for unges valg af uddannelse. Hvis vi gerne vil have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, skal de have mulighed for at opleve det. Vi husker sjældent det vi har fået fortalt eller set, men en oplevelse glemmer vi aldrig. Derfor vil vi gerne give de unge gode oplevelser med erhvervsuddannelserne,” siger programleder Mahtab Beigi fra UU DANMARK, som med støtte fra Nordea-fonden har iværksat projekt ’Unge i praksis’.

Projektet skal henover de næste tre år gennemføres af de lokale UU Centre i Allerød, Roskilde, Slagelse, Fredericia, Odder og Skanderborg Kommuner i samarbejde med en række brancheorganisationer og erhvervsskoler.

Målet med vejledningsforløbet er, at elever i 7. klasse får mere viden og flere erfaringer med erhvervsuddannelser og det faglærte arbejdsliv, så de har et bedre grundlag, når de en gang skal vælge uddannelse.

Læs pressemeddelelsen her

Hør interviews på P4 København med programleder Mahtab Beigi fra UU DANMARK

og uddannelseskonsulent Synnøve Klitgaard fra Dansk Byggeri, om hvorfor det er vigtigt at skabe sammenhæng mellem brobygning og erhvervspraktik.


Nyheder

18-08-2021

Med Unge i praksis er Slagelse Kommune igen suverænt Danmarks stærkeste!

Artikel er fra https://dit-slagelse.dk/ Med Unge i praksis er Slagelse Kommune igen suverænt Danmarks stærkeste! Opbakningen er ikke til at tage fejl af, når 40 lokale virksomheder byder unge fra 7 af kommunens folkeskolers 8. årgang velkommen. Det sker når 351 unge efter to dages intro på erhvervsuddannelserne i Slagelse tager direkte i tre dages praktik hos en lokal virksomhed.


18-08-2021

Artikel i Roskilde Avis: Når elever møder arbejdsmarkedet

83 elever på Trekronerskolens 7. årgang har prøvet kræfter med har prøvet kræfter med arbejdsmarkedet i prjekt Unge i Praksis


09-06-2021

7. årgang på Trekroner Skole mødte arbejdsmarkedet

Uge 20 og 21 var en anderledes uge for eleverne på 7. årgang på Trekroner skole. De deltog nemlig i projektet Unge i praksis. Unge i Praksis består af tre dele: Introduktion ved Uddannelsesvejledningen i Roskilde, brobygning til erhvervsuddannelserne og to dage i lokal virksomhedspraktik.


Læs flere nyheder