Samtykke til deltagelse i Unge i praksis

Dit barns klasse deltager i projekt Unge i praksis og skal derfor i et sammenhængende vejledningsforløb med brobygning på en erhvervsskole og erhvervspraktik i en virksomhed. Dit samtykke er nødvendig for, at dit barn kan deltage i forløbets aktiviteter.

Samtykken skal gives på tre områder:

  • Samtykke til transport
  • Samtykke til film og billeder
  • Samtykke til deltagelse i survey

Samtykke til transport

I forbindelse vil praktik, skal du give dit samtykke til kørsel med praktikvært under praktikopholdet i brancher, hvor transport er en del af arbejdsdagen, fx en elektriker, der løser opgaver hos forskellige kunder.

Samtykke til film og billeder

I løbet af forløbet kan dit barn få til opgave selv at optage film om sine oplevelser. Disse film og billeder skal bruges til at opfølgende aktiviteter på skolen efter endt forløb samt udbredelse af erfaringer fra projektet til andre unge og forældre og offentligheden generelt.

Samtykke til survey

I den forbindelse med projektet ønsker vi at undersøge:

  • Hvorvidt og hvordan vejledningsforløbet har bidraget til at udvide dit barns og din horisont i forhold til uddannelse og job?
  • Hvorvidt og hvordan vejledningsforløbet har understøttet dit barns refleksion over de erfaringer han/hun har gjort sig igennem forløbet?
  • Hvorvidt og hvordan du som forældre har fået ny viden om job og uddannelse

For at vi kan sende spørgeskema til dig og dit barn, har vi brug for at indhente dit samtykke.

Dit barn modtager et spørgeskema, som udfyldes med hjælp fra dit barns UU-vejleder i forbindelse med opfølgning på vejledningsforløbet i klassen.

Du modtager et spørgeskema per e-mail, som udsendes af Enhed for uddannelses- og erhvervsvejledning i kommuner (EUK).

Du skal give dit samtykke til, at EUK sender dig et elektronisk og opbevarer dit barns og dine personlige oplysninger og svar på spørgeskemaet. VIA University College er evaluator og behandler data fra de indhentede spørgeskemaer. EUK sender ikke dine personlige oplysninger videre til VIA University College.

Af samtykkeerklæringen nedenfor fremgår, hvilke personlige oplysninger vi påtænker at opbevare og behandle samt hvorledes disse vil blive brugt.  Læs mere om EUK’s persondatapolitik


Du bedes derfor udfylde samtykkeerklæringen nedenfor


CPR-nummer bliver ikke bragt sammen med billederne, og filmen bliver kun brugt i en sammenhæng, der ikke er krænkende for dit barn. Samtykke kan til enhver tid tilbagetrækkes gennem skriftelig henvendelse til euk@kl.dk

Jeg er bekendt med, at jeg til enhver tid kan tilbagekalde mit samtykke.

Jeg må til hver en tid kontakte EUK@kl.dk med forespørgsler om håndhævelse af mine rettigheder.